středa 27. května 2015

Ćokoládová pěna jemně ochucená rozmarýnem a fleur de sel

Ráda zkouším nezvyklé a nové  chutě a v poslední době jsem se zamilovala do kombinace čerstvých bylinek a čokolády. A vlastně vůbec do zakomponování čerstvých bylinek do sladkých dezertů, pěn, dortů a báječných francouzských tartelettes. Mým posledním počinem v této oblasti je čokoládová pěna jemně ochucená rozmarýnem a špetkou fleur de sel. Báječná a neotřelá kombinace chutí, kterou budete buď nenávidět, nebo se do ní zamilujete. A podle reakcí těch, na kterých jsem to vyzkoušela, platí převážně druhá varianta. Ohromným zadostiučiněním pro mě bylo, když osoba, o které vím, že kombinace sladkého a bylinek odmítá, prohlásila že „je to skvělé“ a snědla vše do posledního drobečku. Manžel, který nemusí čokoládu a bylinky konzumuje pouze ve slané verzi, se blahem rozplýval. A na posledním Restaurant Day šly rozmarýnové tarteletky na dračku. Což potvrzuje, že čokoláda + rozmarýn + špetka té nejlepší mořské soli v přesně vyvážených poměrech se může lehce stát silně návykovou J a já už se těším na další možnosti. Třeba taková levandule nemusí vonět jen v mýdle, nakonec Francouzi to vědí moc dobře, protože levandulové květy jsou součástí bylinkové směsi známé jako „provensálská“. Takže příště … J

Čokoládový dort s čokoládovou pěnou ochucenou rozmarýnem se špetkou fleur de sel


Tartelettes - vlevo je tarteletka vanilková s levandulí a vpravo s čokoládovou pěnou, rozmarýnem a fleur de sel


>

Žádné komentáře:

Okomentovat