Ráda zkouším nezvyklé a nové chutě a v poslední době jsem se
zamilovala do kombinace čerstvých bylinek a čokolády. A vlastně vůbec do
zakomponování čerstvých bylinek do sladkých dezertů, pěn, dortů a báječných
francouzských tartelettes. Mým posledním počinem v této oblasti je
čokoládová pěna jemně ochucená rozmarýnem a špetkou fleur de sel. Báječná a
neotřelá kombinace chutí, kterou budete buď nenávidět, nebo se do ní
zamilujete. A podle reakcí těch, na kterých jsem to vyzkoušela, platí převážně
druhá varianta. Ohromným zadostiučiněním pro mě bylo, když osoba, o které vím,
že kombinace sladkého a bylinek odmítá, prohlásila že „je to skvělé“ a snědla
vše do posledního drobečku. Manžel, který nemusí čokoládu a bylinky konzumuje
pouze ve slané verzi, se blahem rozplýval. A na posledním Restaurant Day šly
rozmarýnové tarteletky na dračku. Což potvrzuje, že čokoláda + rozmarýn +
špetka té nejlepší mořské soli v přesně vyvážených poměrech se může lehce
stát silně návykovou J a já už se těším na další možnosti. Třeba taková levandule nemusí
vonět jen v mýdle, nakonec Francouzi to vědí moc dobře, protože levandulové
květy jsou součástí bylinkové směsi známé jako „provensálská“. Takže příště … J
Čokoládový dort s čokoládovou pěnou ochucenou rozmarýnem se špetkou fleur de sel
Tartelettes - vlevo je tarteletka vanilková s levandulí a vpravo s čokoládovou pěnou, rozmarýnem a fleur de sel
Žádné komentáře:
Okomentovat