Červenou
řepu mám doma celou zimu. Čerstvou používám nastrouhanou s křenem jako
salát. Vařenou jíme nakládanou do sladko-kyselé zálivky a pečenou, která během
procesu v troubě krásně zesládne, podávám ochucenou solí a bylinkami. Je
výborná jako příloha, ale i jen tak s miskou smetanového dipu. A ty
výborné domácí chipsy, které se z červené řepy dají připravit (recept určitě přidám)! Tentokrát
jsem připravila červenou řepu ve spojení s další mou oblíbenou surovinou –
kozím sýrem. Uznávám, že ne každému kozí sýr „voní“ a pokud je to váš
případ, můžete ho v tomto receptu nahradit jiným přírodním sýrem.
K újmě na chuťovém zážitku nedojde J
Připravte
si :
uvařená
červená řepa
čerstvý
kozí sýr, nebo řecká fetta či jiný čerstvý sýr
polníček
mořská
sůl, pepř, olivový olej
balzamikový
ocet –podle chuti, ale není nutný
Červenou
řepu pořádně vydrhněte a uvařte. Podle velikosti to bude trvat 1-1,5 hodiny.
Pokud máte papiňák, zkrátíte si čas na polovinu.
Uvařenou
řepu oloupejte, nakrájejte na slabé plátky a rozložte na talíř. Polníček omyjte
a dejte na řepu. Posypte kousky sýra, zakápněte olivovým olejem, osolte,
opepřete a pokud chcete, můžete dochutit balzamikem. Je to náramná dobrota!
Dobrou chuť
a děkuji za vaše komentáře
Žádné komentáře:
Okomentovat