pondělí 2. března 2015

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem

Červenou řepu mám doma celou zimu. Čerstvou používám nastrouhanou s křenem jako salát. Vařenou jíme nakládanou do sladko-kyselé zálivky a pečenou, která během procesu v troubě krásně zesládne, podávám ochucenou solí a bylinkami. Je výborná jako příloha, ale i jen tak s miskou smetanového dipu. A ty výborné domácí chipsy, které se z červené řepy dají připravit (recept určitě přidám)! Tentokrát jsem připravila červenou řepu ve spojení s další mou oblíbenou surovinou –  kozím sýrem. Uznávám, že ne každému kozí sýr „voní“ a pokud je to váš případ, můžete ho v tomto receptu nahradit jiným přírodním sýrem. K újmě na chuťovém zážitku nedojde J 




Připravte si :

uvařená červená řepa
čerstvý kozí sýr, nebo řecká fetta či jiný čerstvý sýr
polníček
mořská sůl, pepř, olivový olej
balzamikový ocet –podle chuti, ale není nutný

Červenou řepu pořádně vydrhněte a uvařte. Podle velikosti to bude trvat 1-1,5 hodiny. Pokud máte papiňák, zkrátíte si čas na polovinu.


Uvařenou řepu oloupejte, nakrájejte na slabé plátky a rozložte na talíř. Polníček omyjte a dejte na řepu. Posypte kousky sýra, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a pokud chcete, můžete dochutit balzamikem. Je to náramná dobrota!



Dobrou chuť
a děkuji za vaše komentáře
>

Žádné komentáře:

Okomentovat