Nelákám vás na něco tak složitého
jako je Boeuf Bourguignon od Julie
Child, ani na něco tak „obyčejného“ jako je hovězí guláš, ale něco mezi tím.
Hovězí a červené víno, jdou velice dobře dohromady a využití triku s dušením
v troubě vám usnadní práci a maso se bude dusit rovnoměrněji než na
sporáku.
Připravte si:
1 kg
hovězího masa z kližky, nakrájené na 4x4 cm
120 g
nakrájené slaniny
1 větší
cibule
1 mrkev
2
bobkové listy
lžička tymiánu
0,5 l
červeného vína
0,5 l
hovězího vývaru
1 lžíci
dobrého rajčatového protlaku
olivový
olej
sůl,
pepř
velký
silnostěnný hrnec, který můžete dát do trouby
Omyté,
osušené a nakrájené maso zaprašte hladkou moukou a opečte na olivovém oleji ze všech stran, až zhnědne.
Opečené maso vyndejte, pokud je třeba přilijte trochu oleje a osmahněte cibuli,
mrkev a slaninu. Dejte do hrnce zpět maso, přidejte bylinky a rajčatový protlak,
vlijte červené víno, nechte ho vzkypět a přidejte vývar. Osolte, opepřete,
přiveďte k varu, přiklopte poklicí a dejte do trouby rozehřáté na 160 °C. Pečte 2,5
– 3 hodiny. Když je maso krásně měkké a tekutina zredukovaná, vyndejte hrnec z trouby,
odstraňte bobkový list a můžete podávat. Nejlépe s bramborovým pyré, ale
nic nezkazíte ani chlebem.
Je to náramná bašta a až vás budou
strávníci chválit, tvařte se, že to byla i náročná práce J.
Dobrou chuť
a děkuji za vaše komentáře
Žádné komentáře:
Okomentovat