Víte,
že je dnes Zelený čtvrtek a měli jste sníst něco zeleného, aby jste zůstali
celý rok zdraví? Kopřivy, salát, nebo třeba špenátovou polévku. Je jednoduchá,
rychlá a zdravá.
Připravte
si :
250 g
listového špenátu
250 ml
vody
smetana
sůl,
pepř, česnek, mandlové lupínky
Listový
špenát omyjte, dejte do hrnce a spařte vroucí vodou. Pokud máte špenátové listy
trochu tužší, můžete ještě povařit, ale není to nutné. Rozmixujte ponorným
mixérem, přilijte trochu smetany, osolte, opepřete podle chuti a na talíři ozdobte
opečenými česnekovými plátky a mandlovými lupínky. Pokud se chcete ještě trošku
rozmazlit, můžete polévku dochutit nastrouhaným
parmazánem.
Dobrou chuť
a děkuji za vaše komentáře
Žádné komentáře:
Okomentovat