čtvrtek 2. dubna 2015

Zelený čtvrtek a špenátová polévka

Víte, že je dnes Zelený čtvrtek a měli jste sníst něco zeleného, aby jste zůstali celý rok zdraví? Kopřivy, salát, nebo třeba špenátovou polévku. Je jednoduchá, rychlá a zdravá.



Připravte si :

250 g listového špenátu
250 ml vody
smetana
sůl, pepř, česnek, mandlové lupínky

Listový špenát omyjte, dejte do hrnce a spařte vroucí vodou. Pokud máte špenátové listy trochu tužší, můžete ještě povařit, ale není to nutné. Rozmixujte ponorným mixérem, přilijte trochu smetany, osolte, opepřete podle chuti a na talíři ozdobte opečenými česnekovými plátky a mandlovými lupínky. Pokud se chcete ještě trošku rozmazlit, můžete polévku  dochutit nastrouhaným parmazánem.

Dobrou chuť
a děkuji za vaše komentáře
>

Žádné komentáře:

Okomentovat